30
november
2010

Absurt, sa räven...

Oliver Cabrera fönekas rätten att fortsätta som spelaragent. Bister tycker att detta är mycket tråkigt. En absurdist tvingas på detta förödmjukande sätt lämna arenan.

Betänk att Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd tagit detta beslut utan att titta närmare på affären Rasmus Bengtsson. Cabrera skulle sommaren 2009 lotsa Trelleborgs unge mittback ut i världen. Både Hertha Berlin och Lazio ansåg att Cabrera sålt Bengtsson till just deras klubb. Det blev Hertha. Efter ett år släpptes svensken gratis till Twente.

SvFF tittade närmare på tre av Cabreras förehavanden – två transferaffärer och en teknikalitet. Det visade sig att han i försöken att placera Roni Porokara i Israel hade lyckats bli ombud för både spelaren och den tilltänkta nya klubben. Inte bra. Lika illa var att också åkte dit på det som måste betraktas som en teknikalitet, nämligen underlåtelsen att före 31 mars till SvFF redovisa vilka spelare han varit ombud för under 2009.

SvFF:s utredningsarbete försvårades av att flera personer som sagt sig sitta inne med information bara velat berätta anonymt.

Därför blev den försummade redovisningsplikten avgörande. Det leder tankarna till polisens arbete för att sänka mc-gängen. Där är ofta varken vålds-, knark- eller vapenbrotten avgörande vid åtalen. Det är istället teknikaliteterna – som skattebrott och bidragsfusk – som leder till fällande domar. Cabrera själv anser att SvFF och TV4 gjort gemensam sak mot honom. En absurdist!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39