10
november
2009

Ännu ett steg mot stupet

Zlatan var inte på plats. På Fotbollsgalan, alltså. Framöver lär vi få vänja oss vid att han sällan är där hans svenska beundrare vill ha honom. Att han inte åkt till Malmö för att ta emot Guldbollen hade kunnat öppna för en lätt surrealistisk uppvisning där Lars-Åke Lagrell och Simon Bank, i brist på bättre, delat ut Guldbollen åt varandra. Lite jonglering, boss och älsklingstidning emellan, där själva priset kunnat bollas fram och tillbaka likt spritbutel-jerna i filmen Cocktail (om någon minns den rullen, med Tom Cruise och Bryan Brown). Men nej, så blev det naturligtvis inte.

Istället klampade Lagrell på i (alltför) gammal (och inte särskilt) god stil (mot ättestupan) när han glatt och utan att blinka bjöd oss på en nyhet – den att Aftonbladet etablerade Guldbollen 1946. Simon Bank, på älsklingstidningen Aftonbladet, håller säkert med om den saken. Men faktum är ju att det var gamla avsomnade Stockholms-Tidningen som kläckte idén, och tillika höll i priset fram till tidningens nedläggning 1966!

Lagrell har skaffat sig en meritlista där lögnare (angående förväntade statliga garantier i samband med EM 2016), odiplomatisk klantskalle (Hamrénaffären), historieförfalskare och stoppbock för svenskt vinter-OS bara är några av titlarna. Han var väl heller inte direkt lyckad som kampanjgeneral åt Lennart Johansson.

Men han gillar att bestämma. Jättekul. Särskilt den dag han bestämmer sig för att avgå. Kul, kul, som Lars-Åke brukar säga.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39