01
april
2008

Ärlighet – för vem?

Historien om Djurgårdens nödtvungna planer på en ny fotbollsarena börjar utvecklas till en fars av det svartare slaget.
Alla känner till grundförutsättningen: Klubben kan i längden inte vara kvar på Stadion, därför att den inte uppfyller Svenska Fotbollförbundets krav.

UEFA:s skärpta säkerhetskrav ska vi inte tala om. Stadion är k-märkt, fallfärdig och redo att överges.

Klubben har på egen hand planerat (stoppade) byggen på Östermalms IP och i Storängsbotten, två områden som ligger nära Stadion. Man vill heller inte flytta till SvFF:s/AIK:s nybygge i Solna när det står klart om några år, därför att man varken vill dela med AIK eller flytta för långt norrut inom Stor-Stockholm.

Men när idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt häromdagen presenterade fem tänkbara platser för en DIF-arena låg fyra av de fem alternativen långt åt h-e norrut – Hjulsta, Akalla,

Järvafältet och Bällsta Allé suger (BP skulle bli granne i Bällsta).
Loudden, ute på norra Djurgårdens östra spets, är det enda alternativ som ligger i någorlunda anslutning till Stadion/Öster-malm. Men först måste en fungerande oljeterminal flyttas, mar-ken saneras grundligt och en ny detaljplan för infrastrukturen i området presenteras. Man kan i bästa fall börja bygga om tio år.

Vad är då meningen med detta? Meningen är att politikerna uppfyller ett vallöfte om markanvisning under innevarande mandatperiod. Så bra. Så utomordentligt bra med politiker som står vid sitt ord.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39