26
februari
2008

ÅFF har försnillat arvet

Åtvidabergs FF har haft årsmöte. Ekonomin var den viktigaste frågan. Klubben har ett minus i kassan på 600.000 kronor. Det är inte särskilt mycket pengar, inte i dagens elitfotboll. Men för ÅFF, som omsätter drygt 13 miljoner, är det en stor summa.

Kassarapporten ledde till att de styrelseledamöter som skulle omväljas fick flytta på sig, däribland ordföranden Conny Holmqvist och hans vice Mikael Ahlström. Ny ordförande blev norrmannen Arve Eid, en driven affärsman som är världsmästare hemma i Oslo. Det blir att jobba med kniven på strupen för Arve. Ty nu är det elitlicensen som står på spel. Elitlicensen kräver inte bara en ekonomi i balans. Ett annat krav handlar om arenabelysningens styrka. Att Kopparvallens utrustning måste bytas har stått klart sedan i somras. Trots det är den nya uppsättningen inte ens beställd.

Det är överhuvudtaget så att inte särskilt mycket har fungerat i föreningen. Kommunikationen mellan fotbollssidans olika inblandade personer, förtroendevalda och anställda, har varit usel. Bister fick själv smaka på den saken i somras, när han optimistiskt beställde (och förskottsbetalade) ett ex av ÅFF:s jubileumsbok. Det krävdes tre påminnelser innan jag tappade tålamodet och ringde upp ordföranden. Då kom boken dagen därpå. Det är naturligtvis en mindre händelse. Men det är också ett tecken på att ÅFF, laget i många fotbollsintresserades hjärta, inte insett att arvet var den största och kanske enda realiserbara tillgången. Stämpeln som omdömeslösa lallare lyser starkare.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39