06
januari
2009

Avgå! Avgå! Avgå! Avgå!

Sådärja ... ta nu inte rubriken på allvar. Åtminstone inte omedelbart. Se den mera som en röstövning i början på det nya året.

Bister är övertygad om att själva slagordet kommer till användning även i år. Bannstrålen kan drabba vem som helst. Förbundsordföranden, arenabyggare, storsponsorer, förbunds-kaptener, lagkaptener. Ingen ska känna sig säker.

Annars kan man bara önska att de hett efterlängtade arenabyggena i Kalmar och Gävle får genomföras som det är tänkt, att arenafrågan får något slags lösning även i Halmstad och för Djurgårdens del. Kreativa klubbledare (om några sådana finns) med visioner borde kunna vända även en lågkonjunktur till en fördel. Minns att Örjans Vall både byggdes och förbättrades i tider av extremt bistert ekonomiskt klimat.

Sportsligt vore det finemang om fotbollslandslaget missade VM i Sydafrika. Mest för att få se vad som händer. Lagerbäck har ju, vad jag förstår, carte blanche från Lagrell för alla möjliga underligheter, bara han tar laget till slutspel, så att kosingen trillar in. Men tänk om maskineriet för en gångs skull fallerar, med resultat att det plötsligt fattas några tiotals miljoner i SvFF:s budget? Det är nog enda sättet om man vill få se en förnyelse.

Å andra sidan: Med tanke på Lagrells minimala intresse för idéinnehållet i det som trots allt är SvFF:s kärnverksamhet vet man ju inte vad förnyelsen skulle bestå i. En häst? En kvinna? Eller kanske Stefan Lundin? .

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39