18
augusti
2009

Bevare oss för Elmander

Efter segermålet mot Finland får Johan Elmander tummen upp som det givna alternativet på topp bredvid Zlatan inför de viktiga VM-kvalmatcherna mot Ungern och Malta.

Elmander missade först det öppna målet och träffade istället keepern i bröstet innan bollen till sist lade sig tillrätta på andra sidan mållinjen. Större sumpare, både av elementära passningar och öppna målchanser, är svårt att tänka sig. Att skicka in Elmander mot Ungern vore att ge bort det offensiva intiativet.

Ni minns kanske hysterin som uppstod när alingsåsaren slog igenom i Allsvenskan för ÖIS våren 2000. Vi var många som ville se honom i EM-truppen. Istället skadades han, men kunde dock trösta sig med ett kontrakt med Feyenoord. Han avslöjades ganska snabbt i sin nya miljö. Elmander lyckades aldrig i Rotter-dam. Målen kom istället under en utlåningsperiod till Djurgården och, senare, när han spelade för FC Köpenhamn. Det gick bra i lågt tempo. Men i Holland fick han aldrig ordning på fötterna.

Första året i Toulouse var ett undantag. Under andra året föll han tillbaka i gamla vanor. Första säsongen i Bolton blev bara en bekräftelse på det alla redan visste – tempot i Premier League är alldeles för högt. Nu är det sagt att han i vinter skall plocka chanser i andra vågen, för att på så sätt få mer tid på sig. Bolton har alltså inte lyckats sälja honom....

Självklart är Ola Toivonen lämpligast som Zlatans parhäst. Han både spelar i ett bra klubblag och har ett ego som matchar Ibras.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39