13
januari
2009

Bojan bör hållas borta

Daniel Mobaeck har fått en månads fängelse för rattfylla och hans advokat talar om att överklaga och få fängelsetiden omvandlad till fotboja.

Advokaten, som för övrigt heter Martin Klette, säger dock ingenting om huruvida bojan bör sitta på vänster eller höger fot. Kanske på höger, som en tacksam gardering för alla felpass-ningar. Tänk för all del också på närkamperna och vad som händer om Daniel skulle bli stämplad. Som den framsynte ledsagare Klette verkar vara borde han ju se till att en försäkring tecknas, något som täcker åverkan på statlig egendom.

Alternativet är att sluta spela dum och låta Mobaeck sitta av sitt straff för den allt annat än begåvade bilfärd som slutade i en sammanstötning med en husbil.

• På tal om bojan, så hade AIK öppnat för charmoffensiv genom att på måndagen bjuda in pressen till träningsanlägg-ningen på Karlberg. Styrelsen höll sig typiskt nog borta men Bojan var naturligtvis där. Långt ifrån återställd men ändå pigg på att ”vara med” lät han käften gå som vanligt.

Tränare och tränares assistenter var på plats, däribland gamle Elfsborgsmittfältaren Christer Swärd. Han är en av de stackare som löper risk att bli att bli felstavad, om han nu skulle hamna i fokus. Han fyller 60 i juli och bör då och då uppmuntras med glada tillrop, några muntra daskar på kinderna och ett bestämt ”dubbelviktor utan harald”, bara för att visa att man har koll.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39