31
augusti
2010

Bomben på plats i Milano

Bister önskar Zlatan Ibrahimovic väkommen till Höstsol (Milanello), ålderdomshemmet där veteranerna i Serie A får sparka vidare så länge benen bär.

Hoppas att den nya arbetsuppgiften passar bättre än den förra. Att ingå som en kugge i ett av fotbollsvärldens mest välsmorda lagmaskinerier på klubbnivå gick ju inte särskilt bra.

Milan har en något annorlunda inriktning, något som kanske kan passa Zlatan bättre. Här handlar det mera om att skänka glans åt en liten man med färgat hår och tjocka skosulor, att bistå med rubrikmaterial när lillens verksamhet på annat håll hotar att fylla för mycket av tidningsutrymmet.

Det handlar alltså om Silvio Berlusconi och hans sätt att styra Italien. Några mål av den dyre importspelaren och – vips! – så behöver inte Berlusconi stekas i strålkastarljuset. Åtminstone inte för stunden.

Zlatan och brassen Alexandre Pato får betraktas som lillpojkarna i gänget, två spelare som ännu inte fyllt 30 år, och båda är inriktade på att springa benen av sig medan de övriga masar sig fram i sina positioner.

En given stjärnroll för Zlatan, alltså. Det låter ju jättekul. Ingen liten j-a amöba (Messi) som ställer till det hela tiden och överhuvudtaget ganska taskig konkurrens inom truppen. Frågan är bara hur lång tid det tar innan den tidsinställda bomben briserar den här gången. En månad? Tre? fem? För så blir det.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39