17
mars
2009

BP – Stockholms enda hopp

Allsvenskan är på gång och efter att ha övervarat en upptaktsträff med representanter för Stockholmslagen har Bister farhå-gor. Det kan, faktiskt, gå hur illa som helst i år. AIK, Djurgården och Hammarby löper alla stor risk att behöva balansera på kval-strecket. Brommapojkarna verkar däremot kunna klara sig bra.

Anledningen till de tre storas förväntade kris är att inget av lagen har den trupp de egentligten vill ha.

AIK startar om med ett gäng spelare där många kan skiftas med farmarlaget Väsby United utan att någon skillnad märks. Tränaren Mikael Stahre kunde fått en enklare start.

Djurgården har fått en manager (Göran Aral) som säger att han står för ”passningsorienterad” fotboll. Problemet är att man har för mycket skräp i truppen och att en pellejöns som Markus Johannesson ser sig själv som nyckelspelare, trots att han är en del av problemet, en av många gamla jyckar.

Hammarby är helt sönderplockat, vilket inte ens tränaren Tony Gustavssons managementinspirerade rundgångstugg förmår skyla över. Hammarby är för grönt och saknar ryggrad.

Återstår då Brommapojkarna, en klubb som pusslat ihop trup-pen i lugn och ro med sikte på att bli bättre (vilket inte kan sägas om någon av de andra). Möjligheten att bli bäst av de fyra finns.

Det riktigt intressanta blir att se hur lagens s.k. fans reagerar. AIK-, DIF- och Bajensupportrar i samtidigt motgång. Stockholmspolisen lär få trixa för att få ihop folk till övertidspassen.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39