30
oktober
2007

Därför gick det åt...

Efter en så jämn allsvenska kan det vara värt att se efter varför Göteborgs konkurrenter misslyckades.

För Kalmar FF:s del är svaret enkelt: Två 0–5-torskar i somras.
För Djurgården kan det löna sig att titta närmare på två tabellrader. Först DIF mot övriga medaljlag: 6 2 2 2 8–9. Sedan DIF mot de tre nykomlingarna i botten: 6 2 2 2 8–4. Djurgården åkte dit på att man inte kan föra spelet, och då särskilt inte i de matcher där man förväntas göra det. Inte ens ett mål på BP. Jisses...

För Elfsborg gäller det att utvärdera lönelistan. Är det rimligt att spelare som Jari Ilola och Mathias Svensson ligger så högt som de gör? Det är dessa feta kuvert som stjälper laginsatsen.

För AIK handlar det om självrannsakan och att hålla sig till sanningen. Allt brakade när Wilton Figueiredo försvann. Men det håller inte att påstå att han såldes för att balansera upp siffrorna. Brassen hade ett fastställt och lågt försäljningsbelopp inskrivet i sitt kontrakt.

I bottenstriden handlade det också om mycket små marginaler och man kan väl säga att mycket avgjordes när BP:s stjärnförvärv Mattias Asper några gånger nickade till och lät solen (?) blända sig när skott var på ingång.

Tips inför nästa år: Gefle åker all världens väg. Man gör det på grund av felgreppet att ta hem Hasse Berggren. Där ryker anledningen till att man klarat sig kvar tre gånger – lagmoralen.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39