02
september
2008

Dagens ord: Inkompetens

God morgon! Den nya fotbollssäsongen är igång i Europa. I Italien började den med att Olof Mellberg, som under sommaren gjort ett miljöbyte, avslöjades som en simpel grindstolpe. Han är en av de tre som Lars Lagerbäck i fortsättningen vill se som mittblock i landslagsförsvaret. Daniel Majstorovic och Petter Hansson är heller inte så pigga på att vara med i spelet.

Med Daniel Andersson på mittfältet som en relik från gamla dagar lär det inte bli särskilt mycket bollspel där heller.

Det senaste EM-slutspelet pekade på vikten av att ha bollbegåvat folk rakt igenom ett lag. Det ska inte behöva hänga upp sig på att folk är enbenta eller helst inte vill ha bollen alls.

Ta AIK, som via ett otal köp och försäljningar verkar ha sprungit bort sig totalt. Mot Trelleborg senast bestod centralblocket, där alla uppspel börjar, av mittbackarna Johansson/Karlsson och mittfältsparet Ortíz/Tjernström. Rulla ut en boll till den kvartetten och alla vänder ryggen till. Som tränare duger det inte att se förvånad ut när man släppt ut sådana spelare och förlorat. Att AIK ”inte får igång spelet” beror varken på väder och vind eller dagsform. Det beror på att man har en förkärlek för spelare som redan i späd ålder hade svårt att se skillnad på en fotboll och en testcykel.

Åsså IFK Göteborgs tappade brallor, å Daniel Mobaecks promillehalt, å tokstollarna som förstörde stockholmsderbyt.
Jag blir så dj-a trött!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39