17
februari
2009

Dåliga odds för påfågeln

Grattis till alla er som med uppskattning följt dokusåpornas lyxversion ”Stjärnorna på slottet”. Grattis alltså, om ni trott att det inte kan bli värre än mobbningen av Peter Harryson, Börje Ahlstedts krokodiltårar och Jonas Gardells spattiga utbrott. Det kan faktiskt bli värre än så, mycket värre.

Bister vågar påstå att nästa omgång av serien, som kommer att spelas in i sommar och sändas till jul, tar denna konstart till nya höjder.

Hittills är tre av fyra platser besatta – Kjell Bergqvist, Tommy Körberg och Björn Ranelid kommer att medverka och det är bara att hoppas att det fjärde namnet blir en kvinna, ty annars kommer detta ganska snart att spåra ur i ren förföljelse.

Detta är inte bara tre enorma egon per definition (en skådis, en sångare en författare), det är också två gamla fotbollsspelare mot en åsiktsmaskin med högt blodtryck. Ranelid (i Malmö FF:s A-trupp kring 1970) och Bergqvist (IFK Stockholm i trean tillsammans med bl.a. Kurre Hamrin i början av samma decennium) har båda kickat boll på hyfsad nivå. Ranelid brukar berätta om hur det råa umgänget i omklädningsrummet stärkt honom inför den verbalt sett minst lika råa miljön i Kultursveriges toppskikt. Men att döma av hur Björn reagerat på några påhopp genom åren är det svårt att inte se fram emot den här serien, där en påfågel stängs in i samma bur som två bufflar. Det kommer att bli ”bra TV” (med psykakuten på stand-by).

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39