11
augusti
2009

Det finns grader även i...

Nu är A-landslaget återsamlat. I det sammanhanget vill Bister gärna påminna om försommarens U21-slutspel. Pipblåsaren krattade manegen mot Serbien (straffspark och två motståndar-utvisningar). Svenskarna fick så mycket hjälp att det var oartigt att misslyckas. Men det var ändå vad som skedde. Ty när laget fått sprutt på spelet i semifinalens andra halvlek och gått upp till 3–3 mot England, sprack straffläggningen på egen inkompetens.

Efteråt försvarade Jörgen Lennartsson att man inte tränat på straffsparkar, medan Tommy Söderberg (den andre ansvarige) gömde sig. Söderberg har ju själv ett straffsparkshaveri på meritlistan (Holland i EM-kvarten 2004). Men av det delvis själv-förvållade kaoset kring den straffskjutningen hade han uppenbarligen inte lärt någonting, vilket gör att man undrar vad han egentligen tillfört genom att röra sig i Lennartssons skugga.

Bister är säker på att A-landslaget spricker i VM-kvalet. Med Söderbergs tillvaro som SvFF:s överbetalde hustomte i åtanke blir man nervös för vad VM-missen kommer att innebära för Lars Lagerbäcks del. Han försöker naturligtvis sitta kvar. Men om det inte går måste efterträdaren finna sig i att det finns två f.d. FK på SvFF:s lönelista. Två lätt ålderstigna figurer som måste sysselsättas. Ingen av dem tar tränarjobb på annat håll. Då skulle nämligen hela bluffen avslöjas (den som Lagrell gått på i över ett decennium), den att de här gossarna egentligen inte är några fotbollstränare – bara gympalärare som råkat komma upp sig och som gör vad som helst för att försvara sin lönegrad.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39