12
februari
2008

Dum, dummare...

Andreas Isaksson anser sig inte vara i bryderier när det gäller hans förutsättningar att försvara platsen som landslagets förstemålvakt.

Saken är ju den, att han är tillbakaknuffad som trea i hackordningen bland Manchester Citys målvakter. Hart och Schmeichel räknas som bättre, eller har åtminstone en mer tillmötesgående attityd än den tjurige skåningen.

Alltså får han hålla till godo med spel i mindre sammanhang. Det handlar om FA Premier Reserve League (North section) och Pontin’s Holiday League (Division one west). Förra säsongen omfattade dessa två serier sammanlagt 38 omgångar.

Isaksson har sagt att detta ”är en ganska okej nivå”.
Självklart har han rätt. Problemet är att han inte räknar fotbollskvalitén, utan antalet nollor på lönebeskedet.

Svennis har uppenbarligen gett upp försöken att få honom utlånad. Det funkade inte med Galatasaray och det lär heller inte bli något med någon klubb i Englands lägre serier.

Som fastbiten trea i City suger han ut en lön som inte svarar mot vad klubben får ut av honom. Han arbetar alltså medvetet för att komma allt närmare sin undergång som välbetalt proffs.

Det är svårt att betrakta fotbollsspelare som inte fattar att essensen i deras yrkesroll inte är att i första hand tjäna pengar, utan att faktiskt spela fotboll, som annat än väldigt korkade.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39