06
maj
2008

Dyrbara missar i massor

Den som såg Pontus Wernblooms målmissar mot Hammarby inser varför det inte blir något svenskt deltagande i Champions League i höst. Heller.

Problemet för Pontus, när han alldeles ensam i motståndarnas straffområde får bollen i skallen (i motsats till att nicka), är just att han är ensam. Det finns inte någon motståndare att knuffa, armbåga eller dra i tröjan. Det är bara den där förb-e bollen, som på enklaste sätt skall förpassas i nät.

Tyvärr har inte Pontus uppnått det där otvungna umgänget med bollen som man i fotbollssammanhang associerar med uttryck som ”professionell” och ”stjärna”.

Tempot var det sedvanliga för Allsvenskan. Farten är noga anpassad för att tv-referenten skall hinna med och kunna dra på falsettläget när så behövs. Avslutningen, med det besvikna stönet näääeejj, är inprogrammerad.

Oavsett vad de avlönade töntarna försöker förmedla i tv-sändningarna, så har vi en toppserie som i vissa avseenden dras med kroniska brister. Det slås skeva inlägg, det rensas på tre-kvart och det görs ofta mål på halvmissade tillslag. Det finns anledning att fundera över rimligheten i att den genomsnittliga månadslönen för dessa bristfälligt begåvade spelare nu nått 60.000 kronor.

Som vanligt stundar avklädningsproceduren i sommarens kvalmatcher till de båda Europacuperna.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39