20
november
2007

EM blir ett blågult helvete


Fotbollslandslagets påhejare i media har de senaste dagarna ägnat sig åt att dissekera förutsättningarna inför onsdagens match mot Lettland. Läget är inte så komplicerat. En pinne bara, så är laget klart för EM-slutspel.

Om vi förutsätter att denna åldrade, långsamma och desillusionerade hop spelare klarar detta – då kan det vara dags att blicka framåt, till själva genomförandet av ett slutspel.
Laget har, sedan VM förra året, gått ner sig i samma eländets fåra som kännetecknade EM-laget 2000. Just nu har inte Sverige förutsättingar att varken föra spelet eller försvara sig.

Mål-Isak närmar sig komatillståndet efter en knepig höst i Manchester. Mittbackarna behöver både rollator och trygghetslarm. Högersidan med Mikael Nilsson och Christian Wilhelmsson funkar varken uppåt eller neråt. Den ängsliga mittfältsdispositionen med två defensiva spelare i mitten förstör alla förutsättningar för spelet framåt. Det är egentligen bara Anders Svensson som är glad, för nu slipper han springa.

Om Sverige når EM-slutspelet med det här laget – där Kim Källström och Zlatan Ibrahimovic betraktas som ”ungdomar” – kan vi vänta oss den vanliga mediahaussen, men den här gången helt utan realistisk täckning. Därför kommer backlashen efter den förmodat ynkliga slutspelsinsatsen antagligen att bli lika orealistisk.

Lagerbäck och Andersson bör redan nu kontakta Olle Nordin (en man med praktisk erfarenhet), för tips om alternativa bostadsorter, jobb i Norge och diskreta förklädnader.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39