28
april
2009

Förlorat år i Stockholm

Allsvenskan ser så här långt ut att utveckla sig till ytterligare ett förlorat år för Stockholmsklubbarna.

AIK har, sett till tabellen, gått bäst hittills. Men laget har ett mörkt moln hängande över sig. Iván Óbolo är lagets i särklass bäste spelare. Lita på att han försvinner i sommar. Då hotar AIK att gå in i samma komatillstånd som hösten 2007, när Wilton Figueiredo försvann. Först slutade man vinna, sedan slutade man göra mål och till sist tog man inga poäng alls.

Brommapojkarna har en fördel jämfört med sina lokalkonkurrenter. BP har byggt sin egen spelartrupp från grunden. Man har exakt de spelare man vill ha. Där är ordning och reda, med väl definierade konkurrenssituationer inom lagledarna. Dock är man helt beroende av skadebenägne mittmannen Andreas Eriksson för att offensiven skall fungera.

Hammarby står där med en målvakt (Shaaban) som visat sig vara en alltför dryg investering och ett spelarmaterial utan egentliga toppar. Komplementspelare (skulor) är vad som återstår när godbitarna (delikatesserna) sålts av. Det är svårt att spå någon positiv utveckling i den befintliga truppen.

Djurgården har det ännu sämre ställt. Tjatet om 4–3–3 har blivit en belastning och lagets stomme är genomrutten. Det finns inget hopp för det här gänget. Om man nu inte räknat med att omgruppera under ett år i Superettan, så är det nog redan nu dags för radikala grepp. Som att skåda verkligheten i vitögat.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39