24
mars
2009

Fotboll i Business Class

I dessa, de yttersta av dagar, behöver man inte vara direktör för att ha rätt att betraktas som galen. Det räcker med att vara svensk fotbollsspelare. Det finns ett par exempel på det.

Den ene är skåning – och fotbollsspelare. Åtminstone påstås det så. Men det märkliga är att han varken vill träna ordentligt eller resa tillsammans med sina lagkamrater. När laget sliter sig igenom vintern lattjar han med stadens innebandylag. När fotbollstruppen flyger propsar han på att få sitta i första klass.

Den andre är också skåning – och fotbollsspelare. I det här fallet råder det ingen tvekan om yrket, eftersom alla andra titlar vore omöjliga. Men den här skåningen, som samtidigt är fotbolls-spelare, trivs bäst när han säljs.

Han kan nämligen inte stanna på samma ställe för länge. En gång var han i Amsterdam och när det blev för tråkigt slog han sig ut därifrån. Han betedde sig så jävla illa i en landskamp mellan Sverige och Holland att hans klubb inte hade något annat val än att sälja honom. Han betedde sig illa därför att han blivit tillsagd att göra så, ”så kommer allt att ordna sig”.

Nu spelar han för Internazionale, på tredje året. Men det börjar också bli tråkigt. Särskilt som någon har sagt till honom att Real Madrid är intresserat. Konststycket denna vår blir att vinna skytteligan i Serie A och samtidigt straffa ut sig ur Inter. Om han gör ytterligare sex mål, nitar en lagkamrat och blir offentligt osams med sin tränare lär det gå vägen.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39