28
december
2010

Frusna fröknar säger nej!

Värmlänningarna, åtminstone den ishockeyintresserade delen, har partajat och slutit upp manstarkt (15.274 personer) på annandagens utomhusmatch mellan Färjestad och Frölunda. Publiksiffran var nytt ishockeyrekord för Värmland.

Spelarna var ense om att stämningen och inramningen hade varit på topp. Men efter matchen var de också – tycks det – ense om att det får räcka. Det här var ju nämligen en returmatch på förra årets annandagsevenemang, då samma lag drog över 30.000 till Ullevi i Göteborg. Jag vill påminna om att Södertälje SK var den sista av de etablerade klubbarna som övergav sin månskensrink för att flytta in i en nybyggd hall. Året var 1970, ungefär då de äldsta i årets Elitserie började bli påtänkta.

Som Bister ser det är utomhusmatcher en bra sak att ta till för rubba den sövande lunken i en lång Elitserie. Men spelarna verkar vara av en annan åsikt. Joel Lundqvist (Frölunda): ”Det får inte bli för mycket av det för då blir det bara jippo ... och jag tycker inte man ska göra tradition av det.” Sanny Lindström (Färjestad): ”Man ska inte göra det för ofta. Jag tycker faktiskt att det räcker nu. Om andra lag vill spela är det fritt fram, men nu har vi och Frölunda lockat vår publik. Det är inte bra för klubbarna om det blir för ofta.” Trots att det borde vara enklare att vara kall framför mål...

Det här kommer från ett håll (spelarna) där man helst inte vill spela alls på annandagen. Viljan att hjälpa till för att få ihop till de egna lönerna verkar inte vara sådär alldeles utvecklad.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39