16
oktober
2007

Glömda: Zlatan och Marta

Zlatan saknas bland de 30 namnen på FIFA:s nomineringslista. Han kan alltså inte bli Årets Spelare. Åtminstone inte på den listan. Det finns ju ett par-tre ytterligare att hoppas på.

Lars Lagerbäck förstår ingenting och Lars-Åke Lagrell anser att nomineringsjuryn ”helt enkelt gjort fel.”

Men det är ju så lätt att begå ett fel. Fråga sextetten som inför förra årets Fotbollsgala underlät att ens nominera Umeås Marta som Årets Damspelare. Det kändes mer än en aning snopet när FIFA några veckor senare utropade brasilianskan till bäst i hela världen. Men den gången var Lagrell väldigt tyst (hela frågan var ju kommersiellt ointressant).

När det gäller Zlatan handlar det delvis om att detta är ett år när det inte varit något mästerskapsslutspel. Det är då bra att ha andra köttstycken att kasta till sponsorerna. Lars-Åke tycker inte om att dunkas i ryggen av någon beskänkt marknadschef och få höra att ”han är visst inte så bra, den där juggen.”

Lagrell är konstaterat byxis inför opinioner (vilket visades när von Rosens pokal härom året åkte in i städskrubben) och den här ”missen” svider, lita på det. Att Zlatan bevisligen är en bra fotbollsspelare räcker inte för en sån som Lagrell.

Fotnot De sex odödliga som missade Marta var:
Thomas ”4–3–3” Dennerby, Marika Domanski Lyfors, Ulf Bergquist, Suzanne Sjögren-Helgadottir, Pontus Kåmark och Anette ”Inga kommentarer” Börjesson.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39