18
mars
2008

Gnagets sommar blir svår

Mars. Kristallkulan putsas. Några fjolliga magiska handrörelser och fram tonar bilden av AIK:s träningsanläggning Karlberg. Vi är framme någonstans i juni-juli.

Det är EM-uppehåll – och kris. Spelet före den långa pausen gick nämligen inte riktigt som man räknat med. Inga skador, och bara någon enstaka avstängning. Folk är rejält irriterade på varandra. Fraktioner formas och lojaliteter sätts på spel.

Rikard Norlings assistent Nebojsa Novakovic är ständigt irriterad. Han har ledsnat på att Norling (av någon anledning) föredragit Daniel Tjernström framför Bojan Djordjic. Nebo kritiserar sin boss offentligt. Men det hans röst drunknar i Bojans klagosång.

Norling har också problem med truppens spanskspråkiga inslag. Alla i kvartetten Valdemarín, Ortíz, Anchen och Óbolo platsar nämligen inte och brassen Daniel Mendes har ledsnat på att tolka. Mendes är en fridens man och han mår dåligt av den tilltagande pajkastningen.

Den ende som tar det hela med ro är Gabriel Özkan. Han och Kenny Pavey kämpar som vanligt på med rehabträningen.

Sportchefen Ola Andersson, som skapat röran genom alltför många spelarköp, försöker få rättning i leden genom att erbjuda utlåning till Väsby United. Men dessvärre har också fansen lagt sig i. Varje ”felaktigt” utlåningsförslag resulterar ofelbart i att Anderssons bildäck skärs sönder.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39