29
april
2008

Gula febern härjar i Bohus

Ljungskile blev poänglöst mot Djurgården i den senaste (åttonde) allsvenska omgången. Det kan laget leva med, eftersom man genom sina tre raka segrar sett till att rycka loss från det djupaste bottenträsket.

Viktigare var kanske att detta var den första matchen där Ljungskile inte drog på sig några gula kort. Det har annars så här långt varit en hel del av den varan. Framförallt är det mittfältarna som sparkar, river och håller i motståndarna. Det är alltså där man hittar roten till den rönnbärsaktiga ”grisfotbollskritik” som nu riktats om från Gefle (som ofarliga i år) till Ljungskile.

Ta själva en titt på på hur det står till med LSK:s kortsamlare på mitten: Anders Augustsson (5), Cedomir Zarkovic (3), Aleksandar Kitic (3), Martin Smedberg-Dalence (2), Michal Kubala (2), Jon Lundblad (2).

Det här är alldeles för mycket och kommer att leda käpprätt åt pipan. Om man nu, trots allt, tänker fortsätta på samma vis kan Bister bara, i all välmening, ge ett enda råd inför sommaruppe-hållet: Se till att värva ytterligare två kapabla mittfältare. Det kommer att behövas. Och det är nog ingen risk för något missnöje från de spelare som redan finns i truppen. Ty med den här varningstakten kommer alla att få vila. Ofta.

• För övrigt är det väl dags att tänka om vad det gäller landslaget. Skicka en utvecklingselva till EM. Skicka de sköra gamla gubbarna till de kurorter där de numera hör hemma.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39