09
oktober
2007

Halva huvet under armen

Tänk om man skulle be någon mindre nogräknad läkare, kanske den där egyptiern som hela tiden jagas i ”Uppdrag granskning”, att sticka upp en slang i nosen och suga ut halva hjärnan. Efter det lilla ingreppet vore jag mogen att söka mig till Black Army.

I det skicket skulle jag utan vidare kunna glida in i mängden och se det rimliga i den närmaste omgivningens attityder. Alla dumheter rättfärdigas med ett Beavis&Butthead-flin: ”Vafan, man e vell gnagare!? Häh, häh...” Eller nöff-nöff, om det nu inte vore så att grisar egentligen är ganska söta och sociala djur.

Inför Allsvenskans spurt kräver dessa individer med halva hjärnor att AIK skall lägga sig mot IFK Göteborg – så att inte Djurgården skall kunna vinna serien och bli svenska mästare...

AIK:s målvakt Örlund, som redan verkar ha klarat av sitt besök hos egyptiern, tyckte resonemanget verkade rimligt när Radio-sporten ställde frågan. Mats Rubarth, som inte gärna går i ledband, tyckte däremot att det lät idiotiskt. Dessutom vill han gärna se laget i UEFA-cupen även nästa år. Heders!

Problemet är ju att det är AIK:s egen klubbledning som försatt laget i den här soppan. Wilton Figueiredo såldes. Aktieägarna fick sitt. Men effekten blev att laget först slutade vinna. Sedan slutade man att göra mål. Den som förnekar att allt hänger på brassens frånvaro begriper inte särskilt mycket om spelet. Har Ola och Charlie också varit hos egyptiern? Är det så väl ordnat att AIK än en gång är på väg att förgöra sig självt?

Poooff, bara...

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39