15
januari
2008

Han blir nye Lars-Roland

Förbundet har förlängt kontrakten med förbundskapten Lars Lagerbäck och hans assistent Roland Andersson. Avtalet löper nu t.o.m. december 2010.

Samtidigt har förbundsledningen börjat se sig om vad gäller deras efterträdare. Man vill förvissa sig om vilka som kan tänkas vara tillgängliga vid den tidpunkten.

Det låter ju framsynt. Men alla som följt svensk eller internationell fotboll i några år vet att förhållandena oftast förändras över en natt. Tränare får sparken när som helst, den sidan av sporten följer inga transferfönster.

Men jag förstår SvFF. Man måste vara grundlig, man måste vara samvetsgrann, vara förberedd in i minsta detalj. Man måste i förhand prata igenom allt vad som kan tänkas hända under de kommande tre åren. Det innebär visserligen att alla oförutsedda händelser blir en källa till oro och magsår. Men så måste det likafullt gå till.

Ni begriper väl själva att SvFF behöver hjälp och idéer. Bister är ju inte sämre än att han kan presentera några garanterat hållbara förslag. Framför allt det här:
Satsa på Stefan Lundin. Där har ni näste svenske förbundskapten. Han är tillgänglig nu och han kommer garanterat att vara det även i december 2010. Säkert också i december 2011, 2012, 2013 och 2014. Han är helt enkelt så dj-a helledig och disponibel att det vore ett vettigt grepp att skriva kontraktet redan nu.

Tänk så mycket oro och besvär det skulle spara.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39