12
oktober
2010

Hej då, målsnåla AIK och BP

Efter det svettiga EM-kvalet mot Holland väntar Allsvenskans nedflyttningsstrid. I Bisters ögon är utgången solklar. Men det skadar ju aldrig att argumentera för sin sak.

Fyra lag är indragna – Åtvidaberg (27 poäng, –13 i målskillnad), AIK (25, –12), Gefle (24, –12) och Brommapojkarna (24, –18). Bara Gefle har undvikit att byta tränare under säsongen.

Åtvidaberg klarar sig därför att nykomlingen efterhand har hittat in i tempot. Man har också hittat målet. Att kunna göra mål är ovärderligt i en bottenstrid.

Gefle tar kvalplatsen därför att man trots spelaravgångar har några erfarna gubbar i truppen, och därmed en viss vana vid bottenstrid. GIF har under de senaste fem åren pendlat mellan 9:e och 13:e plats. Men ljuset är på väg att brinna ut.

AIK åker ur därför att spelet inte har fungerat på hela året, utom i glimtvisa dödsryckningar. Alex Miller må pula med startelvan och försöka ingjuta mod i sina spelare. Men det räcker inte. Oförmågan att göra mål är bara en av svaghterna. En annan är att ingen lär sakna AIK i högsta serien. Den här klubben behöver ytterligare ett reningsbad.

Brommapojkarna åker ur därför att truppen saknar effektiva avslutare. Därmed var det inte rätt grepp att sparka tränaren. Det såg bra ut ett tag med inlånade Guidetti. Men sedan dess har det inledningvis så starka försvaret tappat självförtroendet.

Att Malmö FF vinner kunde Bister tala om redan i n:r 32.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39