08
januari
2008

Helsingborgs IF = Kaos

Stuart Baxter visste sannerligen vad han gjorde när han lämnade tränaruppdraget i Helsingborgs IF. Avhoppet har satt klubbens brister i blixtbelysning.

Det har framförallt visat hur illa orienterad ordföranden Sten-Inge Fredin är i sportsliga frågor. Det har också visat att han helt saknar självkritik (det senare för ungefärligen 653:e gången).
Fredin ansåg att Baxters flykt var helt oannonserad. Den kom hur som helst i ett skede när andra klubbar redan börjat förbereda sig inför nästa säsong. Det har därför visat sig sig näst intill omöjligt att hitta en lämplig ersättare.

Nu ser det ut som om laget kommer att ledas av assistenterna Peter Gerhardsson och Sven Andersson. Duon sköter jobbet fram till sommaruppehållet. Då skall Fredin och sportchefen Bosse Nilsson förhoppningsvis ha hittat en ny tränare.

Men beslutet om Gerhardsson/Andersson har inte tagits utan att en trevare lagts ut till Henrik Larsson. Fredin var för dum för att kunna låta bli att fråga.

Larsson var för smart för att tacka ja. Ärligt talat: Vad har Larsson att tillföra som allsvensk tränare? Är tränargnetarnas fackförening underrättad? Troligen. Varför kommer ingen utdömande kommentar därifrån? Antagligen därför att det finns för många personer i dess närhet som själva hoppas på att åtminstone bli aktuella för jobbet. Dylika utsikter har en förmåga att göra ryggradslösa personer än mer kutryggiga.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39