02
december
2008

Henke räknar bara pengar

Ena stunden vill Henrik Larsson spela innebandy. Nästa stund vill han utomlands. Vartsomhelst, verkar det, bara han slipper Helsingborgs IF:s vinterträning.

Henke hamnar antagligen i Holland eller England, på ett korttidskontrakt. Därefter finns han med i HIF:s startelva när Allsvenskan drar igång i vår.

Samtidigt säger han att det krävs en attitydförändring för att han skall kunna tänka sig att fortsätta i HIF. Det är precis här som resonemanget börjar svaja. Vare sig den önskade attitydförändringen nu gäller klubbledningen eller lagkamraterna, så borde alla tjäna på att truppens mest kände spelare håller sig hemma över vintern.

Helsingborgs spelartrupp innehåller en stor mängd yngre spelare, vars inställning till fotbollen som heltidssyssla skulle formas på ett positivt sätt av att under en vinter träna sida vid sida med en spelare som de antagligen haft som idol sedan barnsben.

På så sätt skulle Larsson själv kunna bidra till en attitydförändring. Det är märkligt att han inte ser sin egen roll i sammanhanget, utan fortfarande mest är kåt på att tjäna pengar.

• GAIS f.d. tränare Magnus Pehrsson är ett annat kapitel i samma stil. Ett lyckat år med GAIS, sedan iväg utomlands för att raka in deg. Det betyder att den (svenska) klubb som eventuellt anställer honom framöver tar en stor risk.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39