29
januari
2008

Hoppet ute för bandyn


Patrik Nilsson, bandyspelare i Sandvikens AIK och landslaget, gör hur många mål som helst. På 22 elitseriematcher har det blivit 82 pytsar. Fantastiskt. Kanske. Trots att bandyfolket är övertygat om att Nilsson är både unik och fantastisk, så möts hans målsprutande med gäspningar i andra sammanhang. ”Pajasar”, tänker gemene man och går vidare .

Nilsson är med i bandyns VM, som just nu spelas i Sibirien. Där har Sverige slagit Vitryssland med 17–2 och det säger oss att bandy är lika larvigt vare sig det gäller elitserien eller internationella matcher.

Kanske inte, förresten. Förra helgen avgjordes P19-VM, ett evenemang som färgades av en s.k. skandal. Ryssland tog det lugnt mot Finland för att slippa möta Sverige i finalen.

Landslagstränaren Stefan Pehrsson har avgått i protest. Ryssarna målas ut som svin, alldeles oavsett vad svenskarna själva kunde tänkas hitta på i ett liknande läge.

Samtidigt gör den s.k. porrkungen Berth Milton en framstöt mot Hammarby Bandy, som är på väg att bolagisera. Han har insett var hans konsumenter finns (köpte ju in sig i AIK:s fotboll i höstas). Hammarbys bandy-vd hälsade först Milton välkommen. Men sedan klubbens ordförande (en sossetant) fått nys om saken tvingades denne göra avbön. ”Jag är felciterad!”

Om bandyn anser att pengar luktar är nog hoppet ute. I deras läge är all publicitet är värdefull.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39