25
maj
2010

HSB skrämmer Zlatan?

José Mourinho är numera HSB (Han Som Bestämmer) i Europas toppfotboll. Han är vinnaren i bytesaffären Zlatan/Eto’o (fick visst lite kontanter över också...) och blev på så sätt den som satte stopp för Zlatans drömmar om en Champions League-titel.

Det mesta pekar på att han även nästa säsong blir Barcelonas huvudfiende, men då i rollen som ny tränare för Real Madrid. Det är ett klubbyte som bör få samtliga inom Barcelonas organisation att lite lagom nervöst börja skruva på sig.

Det är ju nämligen så här: Mourinho har väldigt klart för sig hur man bäst stoppar Barças bolltrillande, det som brukar försiggå strax innan för mittlinjen. Inter lyckades låsa nyckelmannen Xavi, och plötsligt stod det mesta still i Barcelonas normalt sett så väloljade spelmaskineri.

Mest still av alla stod för övrigt den som skulle ha bollen sist, alltså Zlatan Ibrahimovic. Det var fasligt trångt inne i straffområdet. Zlatan hade ingenstans att ta vägen och påminde om en nerborrad grindstolpe, totalt orörlig och totalt avskärmad från resten av sitt lag.

Vetskapen om att Mourinho är mäktig att göra om samma sak med hjälp av Real Madrids spelare gör Barça kollektivt kall-svettigt. Kanske känns det så obehagligt för Zlatan att han sjappar till England?

• Till sist en dementi: Nej, det är inte Peter O’Toole som gjort comeback i Gefle. Namnet är Berggren. Hasse Berggren.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39