23
oktober
2007

In: Boxning – Ut: Bandy

Livet är tveklöst ett givande och ett tagande. Proffsboxning har på senaste året blivit en laglig sysselsättning även i Sverige. Det måste på något sätt balanseras och mitt förslag är att istället förbjuda bandy.

Bandyns framtoning, med ständigt upprepade krav på att kallas ”kultur”, är inget mindre än en förolämpning mot varje tänkande människa. Bandykulturen består av återkommande rykten om uppgjorda matcher, om svarta pengar till spelare och illojal konkurrens klubbarna emellan.

Den förening som ”kör vitt” – låter utgifter och intäkter synas i den normala bokföringen – och dessutom håller sig inom sin budget är chanslös. Hammarby har under hela 2000-talet varit den största syndaren på samtliga nämnda områden. Men förbundsstyrelsen – en sammanslutning där ingen är välkommen som har rent mjöl i påsen – har låtit saken bero, därför att man är övertygad om att sporten kolar vippen om det inte finns ett elitlag i Stockholm.

Jag kan berätta att bandyn redan är död. Per Fosshaugs avslöjanden den senaste veckan är sådant vi redan visste. Nu undrar jag när historien om Boltics Europacupresa till Finland kommer i tryck. Trippen gick med båt och resulterade i att flera spelare blev så stupfulla att de nästa dag inte kunde stå på skridskorna. En värmländsk journalist fick hoppa in i laget. Han kunde för övrigt inte åka skridskor.

Kom igen nu – skicka fram näste goltupp!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39