25
augusti
2009

Inte ens slipsen dög...

Så har då Elfsborg ännu en gång tappat brallorna mot etablerat internationellt motstånd. Man gör allt för att hålla färgen inför returen, men lär väl knappast ens kunna hyfsa siffrorna hemma på hallmattan i Borås.

Redan förspelet inför bortamötet med Lazio var förutsägbart. Värdlagets sportchef talade väl om Elfsborg och valde att hissa Emir Bajrami. Varför? Ja inte var det för att han låg sömnlös vad gällde matchresultatet. Däremot fanns det två andra faktorer att ta hänsyn till. Mest tänkte han nog på publiksiffran. ”Vi kommer att köra över det här laget, allt annat vore underligt, men vi måste ändå få hit lite folk.” Sedan är det väl alltid tacksamt att medvetet rikta strålkastarljuset på en ung och lovande spelare i motståndarlaget. Nu kunde inte Bajrami spela och vi fick därför inte se effekten av just det psykologiska draget.

Men Bisters gissning är att Bajrami inte skulle ha fått särskilt mycket uträttat på Stadio Olimpico. Att Lazio skaffade sig två av sina tre mål på samma kant (Johan Karlssons) är heller ingen överraskning. Karlsson kommer undan med sitt backspel i Allsvenskan men har egentligen så stora brister att han omedelbart, redan vid första titten, får en röd autostradabock i kanten av en utsänd spanare.

Så är det och så kommer det att förbli. Inte på 20 år har ett svenskt lag haft vett och framsynthet att utveckla ett spelsätt som räcker längre än Allsvenskan. Brallorna kommer att åka ner även i fortsättningen. Undrar förresten om Haglund hittade någon anständig slips i Rom. Clown...

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39