09
september
2008

Järnkaminerna utnyttjas

Det pyser och puttrar i Djurgårdens fotboll. Tre ledande figurer har tröttnat på intrigspelet och den interna kritiken. Bosse Lundquist, Tommy Jacobson och Dan Svanell har ställt sina platser till förfogande och Lundquist säger:

– Det har uttryckts ett misstroende mot vårt sätt att styra och har vi inte förtroende från Järnkaminerna så är det bättre att andra tar över. Vi är beredda att avgå direkt. För Djurgårdens bästa är det mycket viktigt att de som vill ta över måste få en chans att ta över nu när man planerar nästa säsong.

Det utspelet kommer antagligen att sänka oppositionen. För här gäller det att – helst på direkten – axla ett ansvar. Opponenterna har lyckats uppbåda Järnkaminerna. Men det är inte särskilt svårt i ett läge när DIF-basen Lundquist varit en vän av hårda tag för att få ordning på läktarna och kring matcherna. I en sammanslutning som Järnkaminerna – och här drar jag hela packet över en kam, utan undantag – är det väldigt lätt att hitta individer som känner sig ”kränkta”, hellre än att de ser sig själva i vitögat och inser att klubbledningens åtgärder är nödvändiga.

Därför är det nog så att läktarpacket lurats att gå med i uppviglingen mot löfte om framtida inflytande i föreningen. Glöm det, pojkar. När/om den nuvarande klubbledningen försvinner är det bara en tidsfråga innan DIF byter plats med Assyriska i seriesystemet. Allt handlar om makt och Järnkaminerna är i det här laget bara fotsoldater och kanonmat. Bakom massan skym-tar några personer som vill ta över. Säger dom. Men sen då?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39