25
november
2008

Kalla in Anticimex!

Efter käftsmällen mot holländarna kan en av de hittills sjukaste landslagshöstarna summeras. Att Lars Lagerbäck har problem är utom allt tvivel. Frågan är bara hur illa det är ställt.

Var det kanske så att han tappade bort sin pärm under någon av sommarens transporter i Schweiz och Österrike? Det begriper ju var och en att en svensk förbundskapten, särskilt i fotboll, inte är värd mycket utan sin pärm.

Varför tror jag att det är så? Något fel är det ju. Efter EM får vi oss itutat att det är dags att pröva ”3–5–2”. Som tidigare påpekats i denna spalt kom den snilleblixten cirka 25 år för sent. Sedan såg det väl mera ut som 7–1–2, en uppställning väl anpassad för en försvarsfetischist och hans våta drömmar.

Till mötet med holländarna kom så nästa oefterhärmliga drag ur Lagerbäcks skräckkabinett. Nymodigheten 7–1–2 var skrotad och 4–4–2 återupptaget. Men nu med TVÅ defensiva innermittfältare i startelvan, Daniel Andersson och Rasmus Lindgren. Sverige hade inget spel alls i första halvlek. Föga förvånande, utom för den pärmlöse Lagerbäck, som verkar improviserat (fy!).

Han tyckte säkert det var skitfint när usel-Daniel skrattande drog på sig ett gult kort vid mittlinjen för en vettlöst onödig dobbarna-före-tackling. Vi andra har däremot gett upp vad gäller fotbollslandslaget. Det är en institution som vad gäller misskötsel starkt påminner om bostadsbeståndet i Rosengård. Kackerlackorna krälar överallt och alla ansvariga håller färgen.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39