14
oktober
2008

KFF vinner – DM cyklar

Bisters kalkyl säger att Kalmar vinner Allsvenskan. Man gör det med fyra poängs marginal, vilket innebär att det hela avgörs i näst sista omgången. Kalmar manglar avsågade Norrköping hemma på Fredriksskans kan man fira inför sin hemmapublik. Det betyder att Boråsborna bör hålla sig inomhus, utifall Daniel Mobaeck plockar fram cykeln. Så här ser det återstående programmet ut, med förväntad poänghåvning inom parentes:

Kalmar: Göteborg (h) 0; Djurgården (b) 3; Gefle (h) 3; Norrköping (h) 3; Halmstad (b) 3 = 12 poäng. Totalt 66 poäng.

Elfsborg: Trelleborg (h) 1; Göteborg (b) 1; Djurgården (h) 3; Halmstad (h) 3; Gefle (b) 3 = 11 poäng. Totalt 62 poäng.

Smålänningarna har haft tid att slicka såren efter haverierna mot Feyenoord och Trelleborg. Elfsborg har däremot en del svaga pjäser i besättningen, orutinerat folk som inte kommer att stå pall när de som bäst behövs.

Detta om det sportsliga skådespelet. Men publiksiffrorna viker publiksiffror överallt. Finanskrisens följder hänger över elitidrotten som ett svart moln. Den senaste Royal League-nobben är ett kvitto på vad som gäller framöver. Vardagen ser alltså inte lika rolig ut. Frågan är hur SvFF och klubbarna analyserar följder-na av seriens utökning till 16 lag. Det håller inte att skylla på EM/OS. Sanningen är att flera av de mest betydelsefulla klubbarna är vanskötta och att produkten som säljs därför är undermålig. Det är fler än Bister som har tröttnat på ”proffsen” i Allsvenskan.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39