26
augusti
2008

Kicka Daniel – lös krisen

Oron i Malmö FF, frustrationen som går ut över allt och alla när man inte klarar att ta en ”given” seger över grannen Trelleborg, pekar bland annat på att tränaren Roland Nilsson misslyckats med sitt jobb.

Nilsson, som är ny för året, tog sig an MFF:s trupp förutsättningslöst. Men ”Hyggliga Rolle” borde nog ställt hårdare krav. Ett sådant hade varit låta lagkaptenen Daniel Andersson gå samma väg som Yksel Osmanovski (som fick kicken i vintras).

Andersson biter sig fast på mittfältet och hävdar envist att både Kalmar och Göteborg är fel ute, eftersom båda lagen uteslutande ägnar sig åt långtjongande. Det är ju faktiskt något som Andersson själv aldrig hållit på med. Han slår helst femmeterspassningar, oftast i sidled men ännu hellre bakåt.

Hans dominans i truppen leder till en ruskig misshushållning med resurserna. Bäste kantspelaren Agon Mehmeti får nöja sig med att vara inhoppare (trots att det alltid är han som vaskar fram målchanserna). Holländaren Kruys får inte vara med alls, dansken Mike Jensen har på kort tid prövats på tre mittfältspositioner och Robert Åhman-Persson är heller inte helt säker på var han skall spela. Och Ola Toivonen håller på att bli galen.

Jag förstår Toivonen. Samtidigt skulle alla pusselbitar falla på plats om bara Daniel Andersson sparkades iväg så långt det bara går (Tomelilla?). Det vore en enkel och förnuftig lösning, eftersom han egentligen bara vill bevaka sin egen plats.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39