28
september
2010

Klockan klämtar för AIK

Detta skrivs tisdag morgon, och UEFA:s dom mot AIK gällande händelserna efter matchen mot Levski Sofia har ännu inte offentliggjorts.

Med kännedom om hur UEFA arbetar vågar jag dock påstå att AIK har informerats. Utslaget är dock ännu inte formulerat och fäst på papper. Men förfarandet innebär att AIK är förberett när offentliggörandet sker. VD Annela Yderberg riskerar alltså inte att tappa brallorna med en mikrofon under nosen.

Processen för att komma fram till AIK:s påföljd har varit utdragen och under den dryga månad som passerat har flera symptom på att allt inte står rätt till i klubben visat sig.

Ett sådant var när en representant för någon av klubbens styrelser i slutet av förra veckan uttalade sig i tv och försökte förringa hela saken. Det berodde delvis på polisen, som nedgraderat matchen i riskhänseende, och det berodde också på den mänskliga faktorn (en vakt hade ”glömt” att stänga en dörr). Frågan är om det ens hade hänt. Noll sjukdomsinsikt.

Ett annat var när fansen krävde bolagsstyrelsens avgång och fick svaret att det gick bra att höra av sig i tid till årsstämman. Svaret från fansen: ”Det köper vi. Nu blir det inga fler hot eller så.” Det är första gången jag har sett i tryck att det faktiskt är så föreningen sköts.

Ett tredje är den pågående ”Affären Atta”, som i allt väsentligt säger att mitt föregående påstående är alldeles sant.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39