11
mars
2008

Kungliga liket sprattlar

Expressen trumpetar ut att det är ”Klart med Royal League i vinter!” Tittar man närmare framgår det att det än så länge bara handlar om SEF-basen Tommy Theorins våta drömmar. Han får det till att den innevarande säsongens framgångar för svenska och norska klubbar ute i Europa måste bero på att de under de senaste vintrarna lallat runt i långkalsonger och spelat matcher som ingen vill se.

Tänk, jag som trodde att det här liket var inlåst (och att någon vänlig själ samtidigt kastat bort nyckeln).

”Vi måste ha Royal League”, säger Theorin och tänker nu ge sig i kast med att ragga tv-pengar och samtidigt fixa ett upplägg som passar klubbarna. Det som passar spelarna bäst är utan tvekan att ta rast och vila när sista allsvenska omgången är över. Den säsong som väntar blir längre och mer krävande än någon annan i svensk toppfotbolls historia.

När bollarna har studsat färdigt den 9 november är förhoppningsvis någon eller några klubbar kvar i UEFA-cupen. Då har publiken dessutom tvångsmatats med EM under sommaren. Då vill Theorin komma stickandes med ytterligare en upplaga av sin svinkalla, genomsura och intetsägande Kalle Anka-turnering.

Svenska tv-bolag kan för relativa småpengar få sändningsrätter till halvintressanta utländska ligor och behöver inte lägga en spänn på larviga plastgräsorgier. Förhoppningsvis inser man det utan att behöva läsa det här affekterade utbrottet.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39