31
mars
2009

Lagerbäck har helt rätt!

Efter ännu en vårlig landskamp med stelbenta svenska spelare gör Lars Lagerbäck ett utspel som är väl värt att stötta.

Lagerbäck angriper den svenska försäsongsträningen (som är för lång), det svenska säsongsupplägget (Allsvenskan är för kort, för koncentrerad med 16 lag) och det generella träningsinnehållet. Enligt förbundskaptenen borde man kunna ta ut betydligt mer av spelarna än vad som sker idag. Kom ihåg att Allsvenskans spelare, sedan nästan 15 år tillbaka, i allmänhet är heltidsanställda. Då är ett par timmars lusig aktivitet per dag alldeles för lite.

Det här är ett välgörande utspel, riktat mot en tränarkår som envist biter sig fast i gamla traditioner. Många av dagens tränare var själva aktiva på den gamla fyra-kvällar-i-veckan-tiden. Upplägget ser ut därefter.

Det är ju bara högst motvilligt som fystränare introducerats. MFF hade en, kickade honom, körde utan men fick alldeles för många skador och insåg att den ”extra utgiften” trots allt var motiverad.

Sedan är det väl också så att mycket av det som sker i grupp är förkastligt. Bekväma, ibland överbetalda, spelare skall hetsas till att slipa på sina individuella svagheter. Än idag är det väl ingen som har krävt att Daniel Tjernström skall lära sig att träffa bollen med högerfoten. Tänk, så mycket lidande som besparats publiken med bara en kvarts nötning om dagen.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39