10
augusti
2010

MFF laddat för guldjakt

Nu har både Allsvenskans ledarlag Helsingborg och utmanarna Malmö gjort sitt bästa för att vässa sina uppställningar inför höstens jakt på det allsvenska guldet.

Helsingborg har hittills hållit sig till exakt samma startelva. Man utgår från samma elva spelare som startade serien i mars. Det måste till avstängningar eller skador för att någonting skall ändras. Det finns givna reserver på de flesta positioner, men ingen riktig konkurrenspress. Egentligen går HIF och väntar på årets första riktigt svåra skada. Vad händer om ett korsband eller en benknota ryker?

Sommarens förstärkning, spjutspetsen Alexander Gerndt från Gefle, är ingen skadegardering, utan just en spelare som tagits in för att få fart på Rasmus Jönsson (3 mål hittills) och Erik Sundin (4). Gerndt gjorde 3 mål senast och det verkar alltså fungera.

Malmö har blandat och gett på ett annat sätt. Här har endast fem positioner varit orubbliga (Dahlin, Vinzents, Daniel A, Wilton F och Daniel L). Övriga platser har erövrats under resans gång, eller står fortfarande öppna. Det sistnämnda gäller mittfältets kanter, där Molins/Hamad och Durmaz/Aubynn konstant kämpar för att imponera på tränare Rolle. Utöver detta har man tätat ett hål i mittförsvaret (med portugisen Yago Fernández) samtidigt som långtidsskadade Miljan Mutavdzic är på väg tillbaka.

Dynamiken finns alltså i MFF, som härmed blir Bisters favorit.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39