05
februari
2008

Minnas utan att begripa

Super-Bo Andersson, Djurgårdens klubbdirektör, har gjort ett superkort besök i kurran. Kul och intressant för den gamle konstapeln att för en gångs skull vara den som blir inlåst. Tråkigt att han sannolikt inte minns någonting.

När det gäller förre agenten och nuvarande förbrytaren Kent Carlzon är däremot läget ett annat. Han verkar minnas det mesta ”men inte riktigt förstått att han gjort fel”.

Två års fängelse och fem års näringsförbud. Vad ska det bli av den pojken när han en dag slipper ut? Bilhandlare? Fastighetsmäklare? SIDA-medarbetare?

Han funderar på att överklaga, men frågan är om det i längden är ett klokt beslut. Mannen som är den gemensamma nämnaren för de bekymmer som Olof Lundh, Stefan Selakovic, Janne ”Plånbok” Nilsson och Mats Persson drabbats av på senare år kanske skulle tjäna på att hålla sig borta från gatorna en längre tid. Dessutom ansåg rätten att straffvärdet var betydligt högre.

Näringsförbudet till trots kan han säkert bygga upp en liten rörelse inne på kåken. Där behövs alltid folk som ligger på ett lager bra röka. Det som retar mest är hans oförmåga att inse omfattningen av brottsligheten (att ha undanhållit summor som hade kommit väl till pass för de verksamheter som samhället har svårt att få att gå runt), det skamlösa i att han använt sina barns namn och bankkonton för att trixa undan pengar och det martyr-mässiga gnyendet när straffet serveras. Två år verkar rimligt.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39