04
november
2008

Morotstuggarna tar över

Örebros lånade danske center Kim Olsen har bundit sig för fortsatt spel i ÖSK. Det är glädjande, inte minst därför att det betyder att han inte går till Djurgården.

Klantskallarna som styr DIF kan därför inte skyla över årets bedrövliga insats (på alla nivåer) med ett spektakulärt nyförvärv. Tur det, förresten, eftersom alla som går till Stockholmsklubben bara blir sämre. Alla som kommer i närheten tycks tappa omdömet, vare sig det nu gäller tränare, spelare, styrelsemed-lemmar och – inte minst – kanslipersonal.

Den sistnämnda arten tycks inte klara att umgås i alltför stor grupp. Enligt tillförlitliga antropologer börjar de äta på varandra. Blixtsnabbt sorterar man upp sig i mobbare och mobboffer. Det är väl också så att somliga har tagit motivationsbiten – ”morot-en”i verksamheten – lite för bokstavligt och sugit i sig mer än man i längden orkat svälja. (kryptiskt, visst, men vi har inte råd med förtalsprocesser...)

Under tiden, för att nu återvända till Peter Flack-dyrkarnas citadell, så kan ÖSK, som skakat av sig tvångsnedflyttningens förnedring, se fram emot ännu en säsong med ett välbalanserat lag och en typ av fotboll som klubben bara undantagsvis orkat bjuda på i sin nu sekellånga historia. Ropen skalla i den svarta Närkenatten: Bassomberg – tre poäng! Bassomberg – tre poäng! Bassomberg – tre poäng! Bassomberg – tre poäng! Bassomberg – tre poäng! Bassomberg – tre poäng!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39