23
september
2008

Nät för dyrt för usla lirare

Någon har bett ansvariga om kommentarer till Allsvenskans sjunkande publiksiffror. Det handlar om en minskning på 20 procent. Reaktionen påminner om när larmet går på en ubåt:

”Nu måste vi vakna och jobba ihop som fan. Annars går det åt helvete för svensk fotboll.” (Bosse Andersson, klubbdirektör, Djurgården). ”Det är betydligt värre än vi räknat med.” (Tommy Theorin, Svensk Elitfotboll)

När intäkterna försvinner, då vaknar man. Det är aningen sent. Buset på läktarna och kring matcherna har tilltagit. Den tekniska nivån på matcherna är heller inte mycket att ha. Varför gå dit?

Om Andersson nu menar allvar så vore ett steg att trappa ner värvandet av värdelösa utländska spelare utan spetskompetens. Där har Djurgården en del att svara för, liksom AIK. Där kunde tvillingklubbarna faktiskt gå i bräschen. Istället bör man naturligtvis satsa på värdelösa svenska spelare utan spetskompetens. Varför ta hit spelare som redan kasserats på annat håll?

I den rådande situationen är det patetiskt att höra från DIF-håll hur man vill ha hjälp att betala det nät som måste sättas upp inför onsdagens derby mot AIK. Det handlar om 250.000 kronor, för att garantera säkerheten för matchens aktörer. Det är ungefär vad en eller ett par av klubbens halvpäron till snedsparkare drar i månadskostnader. Men med tanke på hur Siggis och Pauls gossar lyckats hittills denna säsong kan jag förstå om klubben

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39