14
april
2009

Nickförmågan avgörande

Bister studerade under sistlidna påskhelg ett fotbollslag med självdestruktiva tendenser. Det handlar om nykomlingen Häcken, dessa heros från Hisingen som vad det lider kommer att få sträcka på halsen och böja sig bakåt för att få syn på nedflyttningsstrecket. Nykomling och ny tränare, visserligen. Men ändå.

Målvakten Källqvist står kvar som förstaval, trots att han inte gärna bör använda fötterna i spelet. Han gjorde det några gånger och det kunde ha straffat sig fler gånger än vid den tavla som ledde till BP:s 2–0-mål.

Laget ställer upp 4–2–3–1 och de defensiva mittfältsplatserna innehas av den bollvårdande och kloke Dominic Chatto samt den vittbereste finländaren Janne Saarinen. Den sistnämnde, som sällan varit ordinarie vare sig han nu spelat för IFK Göteborg, Rosenborg, 1860 München eller FC Köpenhamn, har begåvats med lagkaptensbindeln och har i offensiven myndigt företräde framför Chatto. Det är Saarinen och ingen annan som skall slå bort bollarna!

Mittförsvaret har en medellängd på 195 cm, varför det är rekommendabelt att attackera duon på marknivå. På kanterna finns däremot två avsevärt kortare spelare, vars utmärkande drag likafullt måste sägas vara deras nickförmåga. Jag ser inte att de kan ha kommit in i laget på annat sätt. Det handlar om att på trä-ningarna positionera sig i tränaren Peter Gerhardssons närhet och nicka samtyckande till allt han säger. Två par skevfötter.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39