22
januari
2008

Orkar Lagerbäck ändra?

Landslagets vintertripp till Nord- och Mellanamerika är över och orosmolnen börjar hopa sig. Det handlar om en skada, men inte om någonting som egentligen berör spelarna. Förbundskapten Lars Lagerbäck lär ha en inflammerad höftled. Lagets läkare Anders Valentin kniper.

Eftersom det hålls igen från officiellt håll så måste jag ju (likt vilken Fidel Castro-analytiker som helst) satsa lite krut på att spekulera. Alltså: Det har vad gäller landslaget alltid talats om vikten av kontituitet. Lagerbäck har varit med i bilden i tio år. Men är hans analyshjärna den bästa om den nu styrs av smärt-stillande?

Har han överhuvudtaget märkt att Samuel Holmén och Behrang Safari gjorde så pass stabila insatser på turnén att de allvarligt pockar på platser i 23-mannatruppen till EM? Vill han, med den molande värken som ständig följeslagare, ens ta i lagets största problem? Jag talar naturligtvis om försvaret.

Trötte Isaksson eller flyttvillige Shaaban i mål? Fyrbackslinjen med Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Petter Hansson och Erik Edman verkar murken. Nilsson lär aldrig komma i fas med back-spelets krav, Mellberg kan duga med rätt partner (Majstorovic), Hansson får skämtbetyg varje vecka i franska ligan (som uppen-barligen är bättre än den holländska...) och Edman är fortfarande chockskadad efter den ekonomiska svindel som iscensattes av hans släktingar/familj.

Orkar Lagerbäck byta kurs?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39