08
april
2008

Panik efter match 2 av 30

Doktor Bister tittar denna vecka närmare på två av Allsvenskans akutfall – två lag som redan efter två omgångar är panikslagna.

Ljungskile som, om sanningen ska fram, inte har ens elva allsvenska spelare, bytte ansikte efter premiärens hemmatorsk mot Hammarby. Fyra spelare försvann ur startelvan. Grunduppställningen skiftade från 4–4–2 till 4–3–3. Resultat? Ny torsk, nu mot Kalmar – och tecken på panik.

AIK, som har problem av en annan art, ändrade också en hel del mellan första och andra matchen. Dulee Johnson och Bojan Djordjic vilade av olika skäl. Johnson är den bättre spelaren av de båda. Men samtidigt totalt oförutsägbar utanför planen. Djordjic är följaktligen den sämre av de båda. Och totalt förutsägbar – på planen. Utanför också, förresten. Kroppspråket säger i alla lägen: TITTA PÅ MIG! Varför det, kan man undra?

Båda lagen har redan stora problem. Och de kommer inte att bli mindre framöver. Bohusläningarna har, som sagt, egentligen inget lag alls. Solnaråttorna har gott om spelare. Men där saknas några nödvändiga pusselbitar. Framspelande brassen Wilton Figueiredo har t.ex. inte ersatts. Följden är att laget inte har gjort mål på sex allsvenska matcher i följd.

Ljungskile kommer inte att ha råd att byta tränare och det kvittar egentligen. AIK kommer däremot att tvingas till det, eftersom hr Norling redan redan före EM kommer att ha blandat bort korten med alltför många positions- och taktikbyten.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39