04
maj
2010

Raiola har fjärrkontrollen

Europeisk toppfotboll, av den kaliber vi varje vecka kan se på tv, innehåller ett element som vi än så länge saknar. Det handlar om ett sorts klipulver som alla ledare i storklubbarna för eller senare råkar ut för. Namnet är Mino Raiola, klotrunt ombud för bl.a. Zlatan Ibrahimovic och Maxwell.

Raiola är född i Salerno, strax söder om Neapel, men flyttade som liten med sin familj till Holland. Där växte han upp och där blev han fotbollsagent. Raiola blev Zlatans ombud strax efter att svensken skrivit på för Ajax. Raiola tjänade sina första stora pengar på Zlatans övergång till Juventus. Men mycket vill ha mer. Efter bara ett år i Juve spreds en uppgift om att Real Madrid var berett att betala 70 miljoner euro för Zlatan. Problemet var att Raiola hittat på det själv. Året därpå blev det dock affär, från Juve till Inter. Förra sommaren gick tåget vidare, från Milano till Barcelona. Det är när Zlatan flyttar som Raiola tjänar pengar. När han känner doften av pengar blir han liksom lite uppspelt.

När Zlatan tidigare i vår ställdes över mot Stuttgart kom vårens första dos klipulver. Raiola indikerade att det inte var så smart att peta lagets dyraste spelare. Zlatan blev mest irriterad. Nu, när Barcelona sägs ha gjort klart med David Villa, gör Raiola helt om – och välkomnar Villa till Barça! Ett märkligt uttalande, som i praktiken innebär att klipulvret sprids som ett askmoln, från Barcelona till City Stadium i Manchester. Zlatan blir ännu mer irriterad och hänvisar till sitt femårskontrakt. Men det verkar vara den lille som styr den store. Quo Vadis, Zlatan?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39