04
januari
2007

Slutstation – avstigning!

EM-slutspelets lottning är klar. Sverige möter Spanien, Ryssland och Grekland. Spårvagnsförare Lars och konduktör Roland kommer att göra som vanligt – hålla sig till linjedragningen och ignorera alla växlar. Det här åldrade och långsamma svenska laget kommer att vara chanslöst i slutspelet därför att:

Spanien har sett och förstått tillräckligt under kvalgruppspelet.
Grekland, de regerande mästarna, har kvar sin förbundskapten Otto Rehhagel, en man som av någon anledning aldrig haft problem med att behandla sina spelare som vuxna människor. Han är dessutom mycket skicklig på att disponera sitt lag efter motståndet och kommer lätt att slå ut det svenska mittfältet.
Ryssland är den verkliga pralinen i gruppen.

I VM blev Sverige förlöjligat av en svagare motståndare (Trinidad&Tobago) och efteråt utskrattat av dess holländske förbundskapten (Leo Beenhakker: ”Svenskarna spelade ju precis som jag tänkt mig.”).

Nu kommer de betydligt starkare ryssarna, ledda av Beenhak-kers landsman Guus Hiddink, att göra samma sak. Minns vad han uträttade i VM 2002 (Sydkorea) och 2006 (Australien). Blivande mästarna Italien behövde fuska till sig en straff för att rå på australiensarna. I Tysklands-VM skiftade Hiddink ständigt start-elva för att få ut max av sina spelares goda sidor.

Man tycker att svenska landslagsledare för länge sedan borde ha tagit till sig något av det mest iögonfallande man råkat på genom åren. Men det ingår ju inte i kursmaterialet. Därför styr spårvagnen rakt in i stoppbocken.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39