07
oktober
2008

Slutsvamlat för Rydström

Jag har länge betraktat Henrik Rydströms bloggande med viss skepsis. Vad vill han egentligen? Spela eller skriva? Sanningen är väl att han inte är särskilt framstående på något av områdena. Den omsorgsfullt anlagda masken som säger ”Jag är en man mitt i livet, jag är en viktig spelare i ett bra lag, jag kan fotboll, jag hör hemma bland de stora” rämnade i veckan som gick.

Först var det Feyenoords inledande mål i Borås. Skottet som Wastå inte kunde stoppa föregicks av Rydströms ”chansbrytning åt fel håll”, får vi veta på bloggen. Nå, det var kanske så att Rydström blev grundlurad av ett stycke individuell briljans, av en typ som man sällan (eller aldrig) ser i Allsvenskan.

Sedan var det förmågan att smälta detta nederlag och göra sitt jobb i nästa match, mot blygsamma Trelleborg. Nä, det gick inte alls. Och Rydström sprang omkring och sparkade ner folk, ungefär som om regelboken sade att just han hade rätt att göra så. Domaren tröttnade och visade ut honom. Men det skulle han inte ha gjort. För på bloggen får vi veta att ”domaren inte hade någon tolerans nivå i det verbala”. Dessutom samarbetade hela TFF för att lura domaren till att tro att arme Rydström betedde sig illa mest hela tiden.

Käre Henrik. Varför gör dom det? Varför väljer dom ut just dig? Därför att det är så jävla enkelt. Därför att t.o.m. lilla Tuva skulle säga att ”gubben e dum” (om hon såg dig spela med peruk på skallen och inte kände igen dig, alltså). Ta nu och väx upp. Välj väg. Lär dig göra tio på foten eller lär dig tänka klart.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39