24
februari
2009

Smart utspel av Gnaget

AIK kommer inom ett par år att stå utan hemmaarena. Råsunda rivs och hyresvärden Svenska Fotbollförbundet bygger nytt i närheten (Swedbank Arena). Därför har AIK via Stockholm Stad tagit kontakt med ledningen för Stockholmsarenan, alltså den koloss som kommer att byggas söder om Globen och som på förhand anses bli ett tillhåll för i första hand hammarbyare.

Bara AIK:s ansats är tillräcklig för att utlösa ett mindre stamkrig på internets olika diskussionsforum. Där är det få, om ens någon, som inser att det är ett förhandlingsutspel.

I själva verket är det smart gjort. Både Swedbank Arena och Stockholmsarenan behöver självklart så många evenemang som möjligt per år. Fotboll är affärer och utan pengar i kassan lär det inte bli så roligt, ens i dimmorna på kortsidan.

Kalkylen för Swedbankbygget har ifrågasatts redan med A-landslaget/AIK/musikevenemang/mässor etc som bas. AIK:s sonderingar bör utlösa åtminstone en panikunge. Ekot från 50.000 tomma platser ger ett visst sus i skallen på vd:n. Om AIK drar måste A-landslaget antagligen anmälas till den lokala korpserien för att få upp antalet evenemang.

Betänk att Stockholmsarenan skulle bli en guldko med Hammarby och AIK som fasta hemmalag. Dessutom blir det mera mys i en arena som ”bara” tar 30.000.

Affärer. Förhandling. Låg hyra.
Läs den raden om igen, tills ni fattar.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39