13
maj
2008

Töntarna hyllar Murray

Tänk om Douglas Murray varit utlänning, hetat någonting i stil med Boris Karloff, och plattat till vår egen lille kelgris Nicklas Bäckström med en brutal tackling, insatt med cynisk precision på en icke puckförande SVENSK.

Efter överfallet på ryssen Alexej Morozov visade Murray alls ingen ånger, utan nästan trivdes med den uppmärksamhet som tilltaget skapat kring hans ringa person. Han hade medvetet gått in för att skada en motståndare och var nöjd eftersom han lyckats till hundra procent.

Den svenska press- och mediakåren gjorde med få undantag i byxorna av förtjusning. Hockeytönteriets översteprästinna Marie Lehmann inledde Sportspegelns uppföljningsinslag med en liten, väl vald, krigsmetafor: ”Sjutt’na sjuttifem stod slaget om Quebec...”

Tänk så fel det kan bli. Bataljen utspelade sig 1759. Och Douglas Murrays tackling var ingenting annat än ett rått överfall. Lita på att det svenska laget kommer att få sota för det här i fortsättningen. Murray lär få jobba för att skydda svenska forwards...

• Tänk om vi levde i en bättre värld, där Henrik Rydström ägnade tiden åt teknikträning istället för evinnerligt bloggande. Då kanske han kunde joxa till tio.

Tänk om Henrik Rydström kunde joxa till tio. Då kanske han skulle slippa att bli utskrattad i sommarens UEFA-cupkval.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39